Dokter Sijsele

Dokter Johan Herteleer

Stakendijke 25 - 8340 Sijsele
Tel: 050 35 11 18
riziv : 1-34900-27-004

 e-mail Dokter Johan Herteleer jherteleer@outlook.com

Dokter Damme
Home Dr. Herteleer Diensten Praktijkinfo Wachtdiensten Wetenschap Nuttige info COVID-19
hoe een afspraak maken

Diensten

U kunt bij mij terecht voor


Uitleg bij enkele specifieke technieken

E.C.G.

Het nemen van een E.C.G. (electrocardiogram) gebeurt via de computer. Zo kan het opgeslagen worden en vergeleken worden met andere opnames. Het betekent een zeer nuttig onderzoek bij hartklachten, oudere sporters of als preventief onderzoek.


Gynaecologie

Het routine gynaecologisch onderzoek behoort essentieel tot het domein van de huisarts. Hier zijn geen maandenlange wachttijden en u kunt ook nog andere vragen of problemen te berde brengen. Contraceptie, zwangerschap, menopauze en gewone gynaecologische problemen worden hier opgevolgd of behandeld.

Alle soorten spiraaltjes worden geplaatst in de praktijk, zowel hormonaal (bv. Mirena) als niet hormonaal (bv Gynefix). Ook implantatie van een staafje in de arm (Implanon) is mogelijk.

Een echografie is complementair bij eengynaecologisch onderzoek en kan indien gewenst uitgevoerd worden, zonder bijkomende kost. Dit geldt ook bij de opvolging van zwangerschap.

Er is een goede en snelle samenwerking met de radiologen van de ziekenhuizen voor mammografieën. Voor de opvolging van borstkanker is er een speciaal samenwerkingsakkoord met AZ St-Jan waarbij de behandeling en opvolging van de patiënt centraal staat.


Klinische echografie

Tijdens de consultatie kan er met de echo extra beeldvorming worden uitgevoerd voor erg verschillende onderwerpen, met oa. onderzoek van de buik, musculoskeletale letsels, zwangerschap, enz..

De onderzoekingen die op het kabinet worden uitgevoerd zijn deel van de normale consultatie en hebben een oriënterende waarde. Ze vervangen geenszins de echografische onderzoeken die uitgevoerd wordt door erkende radiologen of specialisten, die geprotocolleerd en aangerekend worden volgens wettelijke tarieven, iets wat niet het geval is bij de echografische onderzoeken op het kabinet.

Dit neemt niet weg dat de waarde van de klinische echografie onmiskenbaar is, en dat heel wat vragen onmiddellijk een antwoord kunnen krijgen. Het vaststellen van harttonen of bewegingen van het kindje kan erg geruststellend zijn tijdens een zwangerschap!

Let wel: elke echografie neemt tijd en kan dus niet zomaar worden uitgevoerd tijdens een consultatie voor een andere, niet-gerelateerde reden! Hiervoor kan je een aparte afspraak maken.


Cryotherapie

Cryotherapie of bevriezen van huidletsels is erg doeltreffend voor de behandeling van wratten, het wegnemen van kleine poliepen of het onder controle houden van huidletsels. Hiervoor beschik ik over een specifiek apparaat voor cryotherapie.


    © Created by digitown webdesign