Dokter Sijsele

Dokter Johan Herteleer

Stakendijke 25 - 8340 Sijsele
Tel: 050 35 11 18
riziv : 1-34900-27-004

 e-mail Dokter Johan Herteleer jherteleer@outlook.com

Dokter Damme
Home Dr. Herteleer Diensten Praktijkinfo Wachtdiensten Wetenschap Nuttige info COVID-19
hoe een afspraak maken

Diensten

U kunt bij mij terecht voor


Diploma’s en bijscholingen


Uitleg bij enkele specifieke technieken

E.C.G.

Het nemen van een E.C.G. (electrocardiogram) gebeurt via de computer. Zo kan het opgeslagen worden en vergeleken worden met andere opnames. Het betekent een zeer nuttig onderzoek bij hartklachten, oudere sporters of als preventief onderzoek.


Gynaecologie

Het routine gynaecologisch onderzoek behoort essentieel tot het domein van de huisarts. Hier zijn geen maandenlange wachttijden en u kunt ook nog andere vragen of problemen te berde brengen. Contraceptie, zwangerschap, menopauze en gewone gynaecologische problemen worden hier opgevolgd of behandeld. Je kan hier terecht voor een routine gynaecologisch onderzoek, een uitstrijkje, een inwendige vaginale echografie of een echografie van de borsten, een microscopisch onderzoek bij een vaginale infectie, SOA-testen,… Ook voor het plaatsen van een spiraaltje, een implantaat of advies bij anticonceptie.

Er is een goede en snelle samenwerking met de radiologen van de ziekenhuizen voor mammografieën. Voor de opvolging van borstkanker is er een speciaal samenwerkingsakkoord met AZ St-Lucas en AZ St-Jan waarbij de behandeling en opvolging van de patiënt centraal staat.


Klinische echografie

Tijdens de consultatie kan er met de echo extra beeldvorming worden uitgevoerd voor erg verschillende onderwerpen, met oa. onderzoek van de buik, musculoskeletale letsels, een gynaecologisch onderzoek, zwangerschap, enz..

De onderzoekingen die op het kabinet worden uitgevoerd zijn deel van de normale consultatie en hebben een oriënterende waarde. Ze vervangen geenszins de echografische onderzoeken die uitgevoerd worden door erkende radiologen of specialisten, die geprotocolleerd en aangerekend worden volgens wettelijke tarieven, iets wat niet het geval is bij de echografische onderzoeken op het kabinet.

Dit neemt niet weg dat de waarde van de klinische echografie onmiskenbaar is, en dat heel wat vragen onmiddellijk een antwoord kunnen krijgen. Het vaststellen van harttonen of bewegingen van het kindje kan erg geruststellend zijn tijdens een zwangerschap!

Let wel: elke echografie neemt tijd en kan dus niet zomaar worden uitgevoerd tijdens een consultatie voor een andere, niet-gerelateerde reden! Hiervoor kan je een aparte afspraak maken.


Cryotherapie

Cryotherapie of bevriezen van huidletsels is erg doeltreffend voor de behandeling van wratten, het wegnemen van kleine poliepen of het onder controle houden van huidletsels. Hiervoor beschik ik over een specifiek apparaat voor cryotherapie.


Huidletsels

Evalueren of een huidletsel goedaardig of mogelijks kwaadaardig is, is niet eenvoudig. In de praktijk zijn hiervoor verschillende hulpmiddelen voorhanden. Een ervan is een dermatoscoop, een soort vergrootglas waarmee de letsels in detail kunnen worden bekeken onder verschillende soorten licht en polarisatie. Een ander hulpmiddel is het softwareprogramma skinvision, hiermee maak ik een foto van het letsel, dat online vergeleken wordt met een database van huidletsels, waarbij het onderscheid tussen geruststellend, op te volgen, en verdachte letsels op minder dan een minuut wordt gemaakt.

Bij twijfel wordt doorverwezen naar een dermatoloog. Een aanpak die erg doeltreffend is.


    © Created by digitown webdesign